Vår profil

Edvard Munch vgs har om lag 1 080 elever og ca. 150 lærere. Skolen ligger i Ullevålsveien 5.

Edvard Munch videregående skole holder til i det som var Kunst- og håndverksskolens tidligere lokaler, midt i sentrum. Den vakre bygningen gir en god ramme for undervisningen – den er prangende og flott, men også koselig og lun.

Skolen tilbyr programområdene studiespesialisering, kunst design og arkitektur, design og håndverk, musikk og dans. Elevmiljøet er fargerikt og spennende – og lærerne er engasjerte og kreative. Skolen har høye faglige ambisjoner, men er samtidig opptatt av å skape et trygt og støttende læringsmiljø for elevene.

Studiespesialisering

Studiespesialisering har et bredt tilbud av programfag innenfor realfag, språk, samfunnsfag og økonomi. Innenfor språkfagene satser vi på internasjonalisering med utvekslingsprogrammer og studieturer. Innenfor realfag satser vi på teknologi og særlig robotteknologi. Mange elever velger også breddeidrett. Læringsmiljøet er preget av samarbeid – elevene på skolen støtter hverandre og jobber sammen i firergrupper. Elevene deltar også i aktiviteter der de jobber sammen med elever fra de andre utdanningsprogrammene. De framhever det mangfoldige miljøet på skolen. Skolen har også Munchtid - et frivillig veiledningstilbud med lærere til stede hvor elevene selv velger hvilket fag de ønsker å jobbe med og opparbeider mulighet for avspasering.

Kunst, design og arkitektur

Dette er programområdet for deg som vil utvikle dine kreative evner og samtidig få studiekompetanse. Kunst, design og arkitektur arbeider med idéutvikling ved hjelp av digitale verktøy og tradisjonelle teknikker. I tillegg til de felles programfagene design og arkitektur og kunst og visuelle virkemidler kan elevene velge andre programfag fra Kunst, design og arkitektur eller andre programområder. Gjennom skolens nettverk får elevene kontakt med fagpersoner fra bransjen. Dette er med på å gjøre
undervisningen praksisnær og relevant. Samarbeidsprosjekter med eksterne aktører vektlegges og det gis mulighet for fordypning som forberedelse til høyere studier. Vi har et velutstyrt modellverksted og grafikkverksted - og eget fotostudio med utstyr for storformat print. I vårt nye skaperverksted finner du avansert utstyr som 3D-printer, laserkutter og varmepresse.

Design og håndverksfagene

Design og håndverksfagene blir delt i to utdanningsprogram fra høsten 2020: frisør, blomst og interiør blir ett programområde med to år skole og to år lære, mens tekstil, gullsmed og trearbeid blir ett programområde med treårige løp som gir studiekompetanse. Elever som allerede har begynt på et yrkesfaglig løp innenfor tekstil gullsmed og trearbeid med 2 år skole og 2 år læretid, får også tilbud om å fullføre det. På de treårige løpene får du studiekompetanse og kan fortsette på høyere studier eller du kan velge å gå ut i lære og ta svennebrev. Felles for alle utdanningsprogrammene er at du lærer ulike håndverksteknikker og moderne arbeidsmetoder. Etablering av ungdomsbedrifter og arbeid med entreprenørskap er vanlig på disse linjene.

Musikk

Musikklinja passer både for deg som satser mot videre musikkstudier og for deg som ønsker generell studiekompetanse samtidig som du får utvikle musikkinteressen din. På musikklinja får du muligheten til å utvikle deg på instrumentet ditt, både gjennom individuelle timer og samspill med andre. Du blir en del av et kreativt og faglig miljø med et mangfold av ulike musikalske stilarter. Musikklinja er også kjent for et godt og inkluderende elevmiljø. Skolen samarbeider med profesjonelle orkestre og har eget talentprogram i improvisasjon og talentprogram i klassisk musikk med Barratt Due musikkinstitutt.

Dans

Skolen har to dansetilbud – en landsdekkende linje for scenisk dans og et unikt tilbud i streetdance som er forbeholdt søkere fra Oslo. Lærerne på Dans har høy kompetanse og lang erfaring. De vet hva som kreves for å lykkes med dans og jobber tett med elevene gjennom skoleåret. Vårt mål er å gi hver elev mulighet til å utvikle seg maksimalt. Vi er samtidig opptatt av at høyt læringstrykk og ambisjoner ikke skal stå i veien for et trygt og støttende læringsmiljø. Skolen deltar hvert år i spennende prosjekter med eksterne aktører og har eget dansekompani.

Tilrettelagt avdeling

Dette er et opplæringstilbud til elever med spesielle behov. Opplæringen gir eleven en grunnkompetanse og har som mål å dyktiggjøre elevene til størst mulig grad av selvstendighet i forhold til voksenliv og arbeidsliv både faglig og sosialt. Elevene kan være en del av dette tilbudet i inntil 4 år. Skolen tilbyr tilrettelagt opplæring innenfor enten Musikk eller Design og håndverk.

Foto: Håvard Tryti