Studiespesialisering

ST

Som elev på studiespesialisering, blir du en del av et spennende fagmiljø med høyt læringstrykk og mange valgmuligheter. Målet er at du skal bli godt forberedt til videre studier.

Bredt fagtilbud

Skolen har et bredt tilbud av valgfrie fag innenfor språk, samfunnsfag, økonomifag og realfag. I tillegg kan du velge enkelte fag fra Musikk, dans og drama og fra Kunst, design og arkitektur. Innenfor realfag satser vi på teknologi og særlig robotteknologi. Mange elever velger også breddeidrett – som skolen også tilbyr.

Oppstartsuke og tur i Vg1

Ved skolestart deltar du på ei oppstartsuke der du blir godt kjent med skolen, lærerne og medelever. Kontaktlærer har også en oppstartsamtale for å bli kjent med deg og de nye elevene. På høsten arrangerer vi en overnattingstur for Vg1 med mange felles aktiviteter til Strandheim leirsted.

Godt faglig og sosialt miljø

Læringsmiljøet er preget av samarbeid – elevene på skolen støtter hverandre og jobber sammen i firergrupper. Du møter også faglig engasjerte lærere som gir tett oppfølging og blir kjent med elever fra andre programområder gjennom fag som går på tvers og i midttimeaktiviteter – eller ved å engasjere deg i revymiljøet. Skolen jobber aktivt på mange fronter for å sikre et inkluderende miljø der du kan være deg selv.

Turer og internasjonalisering

I Vg2 kan du søke om å være med i et utvekslingsprogram. Da reiser du én måned til et sted i Europa og går på skole der. Noen av programfagene reiser på studietur i Vg3. Våren 2020 reiser elevene som har Historie og filosofi 2 til Sarajevo i Bosnia, mens elevene som har fremmedspråk nivå 3 drar på turer til Spania, Frankrike eller Tyskland. Realfag drar til teknologiske miljøer og vitensentre både i Norge og Europa.

Munchtid/studietid

Munchtid er en studietidsordning der faglærere tilbyr veiledning og assistanse utenfor ordinær undervisning. Denne studietidsordningen gir elevene frihet til selv å prioritere hva de skal arbeide med i noe av skoletiden og legger til rette for fleksibilitet og litt avspasering i skoledagen.

Ingeniørteknologi og musikkteknologi
I samarbeid med NTNU i Gjøvik tilbyr vi programfaget ingeniørteknologi. Faget gir deg en forsmak på hvordan det er å jobbe som ingeniør. Det passer derfor spesielt godt for fremtidige ingeniører og programmerere. I samarbeid med Musikkvitenskap ved Universitet i Oslo har vi utviklet fagtilbudet musikkteknologi. Faget tar utgangspunkt i læreplanen i teknologi og forskningslære og utforsker samspillet mellom teknologi og musikk. Det er ikke en forutsetning at du går musikklinja eller må være over gjennomsnittet interessert i musikk for å ha glede av faget.

Nytt skaperverksted
Som en del av teknologisatsingen har skolen investert i en fullskala industrirobot til bruk i undervisningen. I vårt nye skaperverksted finner du også avansert utstyr som 3D-printer, laserkutter og varmepresse. Utstyret brukes til å utforske og lage spennende ting som en del av ordinær undervisning. Skaperverkstedet er også bemannet i fritimer og midttime - hit kan du for eksempel komme for å fordype deg i et prosjekt, programmere en robot eller lage en 3D-modell.

Programfagstilbud

// SPRÅK Internasjonal engelsk, engelsk Vg3, språk nivå 3 i tysk, fransk og spansk.

// SAMFUNNSFAG Sosiologi og sosialantropologi, politikk og menneskerettigheter, rettslære, psykologi, historie og filosofi.

// ØKONOMI Markedsføring og ledelse, entreprenørskap og bedriftsutvikling, samfunnsøkonomi.

// REALFAG Matematikk S og R, fysikk, kjemi, biologi, teknologi og forskningslære med tilbudene ingeniørteknologi eller musikkteknologi, modellering og programmering.

// FRA ANDRE OMRÅDER Musikk, dans og drama for studiespesialisering, teaterensemble, foto og grafikk, kunst og skapende arbeid, design og bærekraft, arkitektur og samfunn, breddeidrett.

Vi tar forbehold om at nok elever velger de ulike fagene.

Kontakt: herdis.wiig@ude.oslo.kommune.no

Les mer om tilbud på vilbli.no

Foto: Peter D. Hypher, Håvard Tryti og elever ved skolen

Hvorfor ST på Edvard Munch vgs? Hør hva Ester og Adrian sier.