FB_IMG_1485539356081.jpg

Ved å velge danselinja får du fordype deg i dans gjennom tre år samtidig som du legger grunnlag for å studere videre ved en høgskole eller et universitet etter videregående opplæring. Skolen har to dansetilbud – en landsdekkende linje for scenisk dans og et unikt tilbud i streetdance for søkere fra Oslo. Den gode søkningen til danselinjene gir oss engasjerte og motiverte elever.

LANDSDEKKENDE DANSELINJE – KLASSISK BALLETT

Dette er et tilbud til deg som allerede har et godt nivå i scenisk dans og har ambisjoner om å satse videre på dans i høyere utdanning. Her er hovedvekt på å utvikle elevene teknisk og kunstnerisk i klassisk ballett, jazzdans og moderne-/samtidsdans.

DANSELINJE MED STREETDANCE-PROFIL

Streetdance-linjen er åpen for alle søkere fra Oslo og passer for de som har en spesiell interesse for streetdance i ulike sjangre. Her får du undervisning i hiphop, popping, house, breakdance, klassisk ballett, jazzdans og moderne-/samtidsdans.

HØYE AMBISJONER OG TRYGT LÆRINGSMILJØ

Lærerne på danselinjen har høy kompetanse og lang erfaring. Flere jobber profesjonelt som dansere og koreografer. De vet hva som kreves for å lykkes med dans og jobber tett med elevene gjennom skoleåret. Vårt mål er å gi hver elev mulighet til å utvikle seg maksimalt. Vi er samtidig opptatt av at høyt læringstrykk og ambisjoner ikke skal stå i veien for et trygt og støttende læringsmiljø.

TRENING OG INDIVIDUELL COACHING

Skolen disponerer seks dansesaler og legger til rette for at elevene også kan trene på kveldstid. Hver elev på danselinjen får tilbud om individuell coaching. Skolen tilbyr også økt timetall i styrke og grunntrening. Vi jobber bevisst med å etablere en god treningskultur. I løpet av skoleåret vil elevene erfare at de får god oppfølging – og tid og rom til å øve.

ÅRLIG DANSEFORESTILLING OG EKSTERNT SAMARBEID

I løpet av året deltar alle elever på danselinjene på en stor danseforestilling. Skolen har i tillegg en rekke interne danseprosjekter og samarbeider med eksterne aktører som Dansens Hus, Bærum kulturhus og Den Norske Opera og Ballett. Skolen har også et eget dansekompani, med opptak gjennom audition, som jobber med større verk av profesjonelle koreografer.

Les mer: https://www.vilbli.no/nb/nb/no/musikk-dans-og-drama/program/v.md/v.mdmdd1----/p1?program=v.md