streetdanceelever

På Edvard Munch vgs får du være en del av et kreativt skolemiljø midt i hovedstaden med tilgang til de viktigste scenene, teatrene og kulturinstitusjonene i Norge.

Vi tilbyr to danselinjer med ulik profil:

Landsdekkende danselinje (ballett)

• For deg som allerede har et godt nivå i scenisk dans og har ambisjoner om å satse videre på dans i høyere utdanning
  • Har hovedvekt på å utvikle deg teknisk og kunstnerisk i klassisk ballett, jazzdans og moderne-/samtidsdans

Danselinje med streetdance-profil

• For deg som har en spesiell interesse for streetdance i ulike sjangre
  • Du får undervisning i hiphop, popping, house, breakdance, klassisk ballett, jazzdans og moderne-/samtidsdans

Gjelder begge danselinjene

• Du får delta på minst én stor danseforestilling hvert skoleår på en profesjonell scene
  • Du deltar på visninger og store og små prosjekter på og utenfor skolen
  • Du møter og samarbeider med profesjonelle dansekunstnere
  • I tillegg til de dansetekniske fagene får du undervisning i dansekomposisjon/koreografi, dansehistorie og grunntrening i dans

Variert undervisning og studiekompetanse

Skolen har svært dyktige danselærere med erfaring fra det profesjonelle dansemiljøet og alle er opptatt av at du skal utvikle deg best mulig ut i fra dine forutsetninger i alle fag. Du får generell studiekompetanse som gjør det mulig for deg å søke de aller fleste høyskoler og universitet og et godt grunnlag til å kunne studere dans videre.

Programfag

Elever med forsert løp i matematikk vil få muligheten til å ta matematikk R1 på Vg1.

Oversikt valgfrie programfag Edvard Munch vgs (PDF)
Les mer informasjon om inntakskrav på musikk, dans og drama hos Vilbli.no.