Kunst, design og arkitektur

IMG_4090.jpg

I tillegg til de felles programfagene design og arkitektur og kunst og visuelle virkemidler kan du også velge andre programfag fra Kunst, design og arkitektur eller andre programområder. Dette gir et spennende elev- og fagmiljø som våre elever setter pris på å være en del av.

Lærere med bred faglig kompetanse

Våre lærere holder seg oppdatert og vet hva som rører seg innen sine fagfelt. Alle er utdannet innen kunstfag, arkitektur og produktdesign. Gjennom deres nettverk får våre elever kontakt med fagpersoner fra bransjen. Dette er med på å gjøre undervisningen praksisnær og relevant.

Flotte og velutstyrte lokaler

Skolen har flotte lokaler og utstyr til både tradisjonelle og digitale teknikker. Vi har et velutstyrt modellverksted og grafikkverksted – og eget fotostudio for portrett- og produktfotografering med utstyr for storformat print. Vi har også et skaperverksted på skolen der du kan jobbe med prosjekter og produkter i 3D – og andre prosjekter som krever avansert utstyr. Vårt mål er at skolen skal tilby det utstyret som trengs for å jobbe med ulike materialer og teknikker.

Eksternt samarbeid

Kunst, design og arkitektur har utstrakt samarbeid med flere eksterne aktører: Munchmuseet, Kulturfest Tøyen m.fl. I denne typen samarbeid jobber elevene med store og små prosjekter med ulike tema. Gjennom prosjektarbeid får de en forståelse av hvordan det er å jobbe med reelle problemstillinger og tidsfrister.

Ulike veier til høyere utdanning

Kunst, design og arkitektur er en framtidsrettet utdanning som gir studiekompetanse på en spennende

og variert måte. Du får eksperimentert med ulike uttrykksformer og utviklet ditt eget kunstneriske uttrykk. Det gjør deg rustet for opptaksprøver og høyere utdanning innen kunst- og designfag. Du kan også velge å fordype deg i fag fra andre programområder, for eksempel realfag. Gjør du det, kan du for eksempel søke deg videre på arkitektstudier på NTNU.

Les mer om tilbud på vilbli.no

Foto: Håvard Tryti - og lærere og elever ved skolen

Hvorfor KDA på Edvard Munch vgs? Hør hva Anders sier.