Kunst, design og arkitektur

elever og arkitekturmodell

Dette er programområdet for deg sil vil utvikle dine kreative evner og samtidig få studiekompetanse. På Kunst, design og arkitektur får du arbeide med idéutvikling ved hjelp av digitale verktøy og tradisjonelle teknikker. I tillegg til de felles programfagene design og arkitektur og kunst og visuelle virkemidler kan du også velge andre programfag fra Kunst, design og arkitektur eller andre programområder.

LÆRERE MED BRANSJEERFARING

Våre lærere holder seg oppdatert og vet hva som rører seg innen sine fagfelt. De er enten utøvende kunstnere, arkitekter eller produktdesignere. Gjennom deres nettverk får våre elever kontakt med fagpersoner fra bransjen. Dette er med på å gjøre undervisningen praksisnær og relevant.

FLOTTE OG VELUTSTYRTE LOKALER

Skolen har flotte lokaler og utstyr til både tradisjonelle og digitale teknikker. Vi har et velutstyrt fotostudio for portrett- og produktfotografering og utstyr for storformat print. Vi har også egne områder på skolen der du kan jobbe med prosjekter i 2D og 3D – såkalte Makerspace. Vårt mål er at du skal ha det utstyret som trengs for å jobbe med ulike materialer og teknikker.

EKSTERNT SAMARBEID

Elevene på Kunst, design og arkitektur samarbeider med eksterne aktører, som for eksempel Munch-museet, Snøhetta og Kulturfest Tøyen. I denne typen samarbeid jobber elevene med store og små prosjekter med ulike tema.

ULIKE VEIER TIL HØYERE UTDANNING

Eksperimentering med ulike uttrykksformer gjør at elevene utvikler sitt eget kunstneriske uttrykk. På den måten blir de rustet for opptaksprøver og høyere utdanning innen kunst- og designfag. På KDA kan du også velge realfag, for eksempel de som kreves for arkitektstudier på NTNU.

Når du har fullført tre år på Kunst, design og arkitektur, får du generell studiekompetanse som åpner for studier på høgskole- og universitetsnivå.

Les mer: https://www.vilbli.no/nb/nb/no/kunst-design-og-arkitektur/program/v.kd/v.kdkda1----/p1?program=v.kd

Foto: Peter Hypher