Kunst, design og arkitektur

Arkitektur gruppearbeid

I tillegg til de felles programfagene design og arkitektur og kunst og visuelle virkemidler kan du også velge andre programfag fra Kunst, design og arkitektur eller andre programområder. Dette gir et spennende elev- og fagmiljø som våre elever setter pris på å være en del av.

Lærere med bred faglig kompetanse

Våre lærere holder seg oppdatert og vet hva som rører seg innen sine fagfelt. Alle er utdannet innen kunstfag, arkitektur og produktdesign. Gjennom deres nettverk får våre elever kontakt med fagpersoner fra bransjen. Dette er med på å gjøre undervisningen praksisnær og relevant.

Flotte og velutstyrte lokaler

Skolen har flotte lokaler og utstyr til både tradisjonelle og digitale teknikker. Vi har et velutstyrt modellverksted og grafikkverksted – og eget fotostudio for portrett- og produktfotografering med utstyr for storformat print. Vi har også et skaperverksted på skolen der du kan jobbe med prosjekter og produkter i 3D – og andre prosjekter som krever avansert utstyr. Vårt mål er at skolen skal tilby det utstyret som trengs for å jobbe med ulike materialer og teknikker.

Eksternt samarbeid

Kunst, design og arkitektur har utstrakt samarbeid med flere eksterne aktører: Munchmuseet, Kulturfest Tøyen m.fl. I denne typen samarbeid jobber elevene med store og små prosjekter med ulike tema. Gjennom prosjektarbeid får de en forståelse av hvordan det er å jobbe med reelle problemstillinger og tidsfrister.

Prosjektorientert og praktisk variant av Teknologi og forskningslære
Skolen satser på teknologi og tilbyr en spennende variant av programfaget teknologi og forskningslære. Her får elevene utforske teknologi innenfor sine egne interessefelt og programområdene realfag, musikk og kunst, design og arkitektur. Undervisningen i faget har en felles plattform, samtidig som elevene hele tiden jobber i selvvalgte prosjekter. Et prosjekt kan for eksempel være å lage sin egen gitarpedal, en kunstinstallasjon med motor eller en fjernstyrt bil. Vi legger opp til en praktisk tilnærming til faget der elevene får en forståelse for samspillet mellom teknologi, dagligliv og det samfunnet vi lever i.

Faget passer både for de som tenker på ingeniørstudier etter videregående - eller andre studier innenfor realfag, kunst og musikk der teknologi er en del av fagkretsen. Det kreves ingen spesielle forkunnskaper.

Ulike veier til høyere utdanning

Kunst, design og arkitektur er en framtidsrettet utdanning som gir studiekompetanse på en spennende og variert måte. Du får eksperimentert med ulike uttrykksformer og utviklet ditt eget kunstneriske uttrykk. Det gjør deg rustet for opptaksprøver og høyere utdanning innen kunst- og designfag. Du kan også velge å fordype deg i fag fra andre programområder, for eksempel realfag. Gjør du det, kan du for eksempel søke deg videre på arkitektstudier på NTNU.

Se flere videoer om og fra skolen på skolens YouTube-kanal.

Les mer om KDA på Vilbli.no

Kontakt:

Avdelingsleder KDA, Kamilla Bulie
Epost: kamilla.bulie@ude.oslo.kommune.no
Mobil: 909 98 455

Foto: Håvard Tryti - og lærere og elever ved skolen. Video: Håvard Tryti, Highandlow (Inspirasjonsfilm) og Marius Skålevik (Skaperverkstedet).

Hvorfor KDA på Edvard Munch vgs? Hør hva Mons, elev på KDA, sier. Se også på den fine inspirasjonsfilmen om å velge KDA.

Skaperverkstedet

Grafikkverkstedet