Hovedseksjon

Vil du bli bedre kjent med Edvard Munch vgs ?

skole elever snaker

Om skolen

Edvard Munch videregående skole har om lag 1280 elever og 170 lærere. Skolen ligger i Ullevålsveien 5 – i det som var Kunst- og håndverksskolens tidligere lokaler, midt i sentrum.

Vi tilbyr programområdene Studiespesialisering, Kunst design og arkitektur, Håndverk, design og produktutvikling (tre, gull og tekstil), Musikk og Dans. I nyetablerte Studio E i Fredensborgveien, kun et steinkast unna skolen, tilbys også de yrkesfaglige studieretningene frisør, blomst og interiør og eksponeringsdesign.

Elevmiljøet ved skolen er fargerikt og spennende – og lærerne er engasjerte og kreative. Skolen har høye faglige ambisjoner, og er samtidig opptatt av å skape et trygt og støttende læringsmiljø for elevene.

Studiespesialisering

Studiespesialisering på Edvard Munch vgs har et bredt tilbud av valgfrie fag innenfor språk, samfunnsfag, økonomifag og realfag. I tillegg kan du velge enkelte fag fra Musikk, dans og drama og fra Kunst, design og arkitektur. Vi tilbyr f.eks. danseteknikker, lyddesign, teaterensemble og foto og grafikk.
Som en del av vårt språktilbud, tilbyr vi studieturer for språk på Vg3 og mulighet for å søke på en måneds utveksling på Vg2. Du kan også velge fordypning i realfagene – og en spennende variant av programfaget teknologi og forskningslære. Under Fagvalg ser du litt av bredden skolen har når det gjelder programfag til valg.

Skolen har Munchtid - en studietidsordning som gir elevene frihet til å selv prioritere hva de skal arbeide med i noe av skoletiden og som legger til rette for fleksibilitet og litt avspasering. Du blir kjent med elever fra andre programområder gjennom fag som går på tvers og i midttimeaktiviteter – eller ved å engasjere deg i revymiljøet. Les mer om Studiespesialisering her

Kunst, design og arkitektur (KDA)

Dette er programområdet for deg som vil utvikle dine kreative evner og samtidig få studiekompetanse. Du får arbeide med idéutvikling ved hjelp av ulike teknikker og digitale verktøy i praktiske fag. I tillegg til KDA-fag kan du velge programfag fra andre programområder. 

Våre lærere holder seg oppdatert og vet hva som rører seg innen sine fagfelt. Alle er utdannet innen kunstfag, arkitektur og produktdesign. Gjennom deres nettverk får våre elever kontakt med fag­personer fra bransjen. Dette er med på å gjøre undervisningen praksisnær og relevant. Skolen har et velutstyrt modellverksted og grafikkverksted – og eget fotostudio med utstyr for storformat print. På Makerspace Munch finner du avansert utstyr som 3D-printer, laserkutter og varmepresse. Les mer om KDA her.

Musikk

Musikk passer både for deg som satser mot videre musikkstudier og for deg som ønsker generell studiekompetanse samtidig som du får utvikle musikkinteressen din. På musikk får du muligheten til å utvikle deg på fordypningsinstrumentet ditt, både gjennom individuelle timer og samspill med andre. Du lærer om komponering, musikkhistorie, musikkteori, ensembleledelse og konsertproduksjon – og blir en del av et kreativt og faglig miljø med et mangfold av ulike musikalske stilarter. Skolen samarbeider med profesjonelle orkestre og har eget talentprogram i improvisasjon og talentprogram i klassisk musikk med Barratt Due musikkinstitutt. Les mer om Musikk her.

Dans

Skolen har to dansetilbud – et landsdekkende tilbud i scenisk dans og et unikt tilbud i streetdance som er forbeholdt søkere fra Oslo. Lærerne på dans har høy kompetanse og lang erfaring. De vet hva som kreves for å lykkes med dans og jobber tett med elevene gjennom skoleåret. Vårt mål er å gi hver elev mulighet til å utvikle seg maksimalt innenfor ulike stilarter i dans. Vi er samtidig opptatt av at høyt læringstrykk og ambisjoner ikke skal stå i veien for et trygt og støttende læringsmiljø. Skolen deltar hvert år i spennende prosjekter med eksterne aktører og har eget dansekompani. Les mer om Dans her.

Håndverk, design og produktutvikling (tre, tekstil og gull) – treårige løp som gir studiekompetanse

På våre treårige løp innenfor HDP får elevene en spesialtilpasset timeplan med fellesfag og praktiske programfag fordelt over tre år. De lærer å starte egen bedrift i entreprenørskapsfaget. Tekstil er for et tilbud for deg som drømmer om å utdanne seg innen­for mote, klær og kostyme. Gullsmed for deg som har lyst til å lære å lage smykker og andre gjenstander i ulike metaller i et moderne gullsmedverksted.. Og på trearbeid lærer du å designe og lage egne møbler og andre trearbeidsprodukter ved hjelp av ulike teknikker, verktøy og maskiner. Etter tre år kan du velge om du vil gå høyere studier eller å gå ut i lære og ta svennebrev. Les mer om HDP her.

Studio E – blomst, frisør og interiør- og eksponeringsdesign

På Studio E har vi samlet fagene frisør, blomster og interiør- og eksponeringsdesign i nye og moderne lokaler. Her har elevene en felles base - og vi har samlet det beste vi har av kompetanse i fagene. Frisørfaget er for deg som liker å jobbe med design og mennesker. Du arbeider med hår, skjegg og styling – og lærer om moter og trender. Blomst er for deg som ønsker å jobbe med blomster, blomsterdesign og botaniske materialer. Interiør- og eksponeringsdesign passer for deg som liker å jobbe med interiør, styling, profilering, trender og markedsføring. Etablering av ungdomsbedrifter og arbeid med entreprenørskap er vanlig på disse linjene. Les mer om programområdene her.

 

Hvorfor velge Edvard Munch vgs?

Studio E: FBIE