Dans – ferdighetsprøver

Dans

Informasjon om digital ferdighetsprøve i dans er nå sendt ut til alle nye søkere. Dersom du ikke har mottatt denne informasjonen kan du ta kontakt med avdelingsleder på dans på heidi.solberg@ude.oslo.kommune.no. Fristen for innsending av materiale er 1.mai.

Ferdighetsprøvene foregår normalt som beskrevet nedenfor, men våren 2020 har vi måtte laget en spesialdesignet digital ferdighetsprøve.

Landsdekkende danselinje med fordypning i scenisk dans
Gruppeundervisning med lærer: 1 time klassisk ballett, 1 time jazzdans og 1 time moderne dans. Alle søkere forbereder en solo i valgfri danseteknikk på max 1,5min. Denne fremføres for juryen. Til slutt har vi en kort samtale med hver søker. Gjennomføringen av ferdighetsprøven tar normalt en hel dag.
Oslolinjen med fordypning i streetdance
Gruppeundervisning med lærer: 1 time streetdance (hip hop/house), 1-2 timer jazzdans og moderne dans. Alle søkere forbereder en solo i valgfri danseteknikk på max 1,5min. Denne fremføres for juryen. Til slutt har vi en kort samtale med hver søker. Gjennomføringen av ferdighetsprøven tar normalt en hel dag
Juryen består av skolens danselærere.  Hver søker bedømmes på danseferdighet. Resultatet av ferdighetsprøvene sendes til Inntakskontoret i Oslo, hvor det formelle inntaket gjøres når karakterene fra ungdomskolen er registrert. 50% av søkerne tas inn på bakgrunn av ferdighetsprøven, 50% tas inn på karakterer.

Les mer om ferdighetsprøvene på musikk, dans og drama hos Vilbli.no

Foto: Peter Hypher