Gull- og sølvsmed, tekstil og tre - med studiekompetanse

Tre

Hvorfor velge tekstil?

Dette er et unikt og skreddersydd utdanningstilbud hvis du drømmer om å utdanne deg innenfor mote, klær og kostyme. Forkunnskaper er ikke nødvendig, men det er en fordel med gode
finmotoriske ferdigheter og at du liker å sy, strikke og tegne. Dette er også et fagområde med lange
prosesser hvor utholdenhet og evne til å holde konsentrasjonen over tid er viktig. Programfagene har fokus på søm og konstruksjon av klær og kostymer, designprosesser, fagtegning, strikking og andre teknikker.

Hvorfor velge gull- og sølvsmedhåndverk?

Dette er et spennende og spesialdesignet tilbud for deg som har lyst til å lære å lage gjenstander i edelt metall. Du vil lage smykker og andre gjenstander i ulike metaller i et moderne gullsmedverksted. Du vil lære ulike håndverksteknikker og moderne fremstillingsmetoder som 3D-design, 3D-print og støp. Forkunnskaper er ikke nødvendig, men det er en fordel med gode finmotoriske ferdigheter. Dette er også et fagområde med lange prosesser hvor utholdenhet og evne til å holde konsentrasjonen over tid er viktig.

Hvorfor velge trearbeid?

Dette er det rette tilbudet for deg som vil lære å designe og lage egne møbler og andre trearbeidsprodukter ved hjelp av ulike teknikker, verktøy og maskiner. Undervisningen i programfagene
er praktisk rettet og foregår på verksted hvor du jobber både med håndverktøy og moderne maskiner. Utholdenhet og evne til å holde på konsentrasjonen over lang tid er viktig.

Hvordan er undervisningen lagt opp?

Fra høsten 2020 ble disse tre utdanningsprogrammene til studieforberedende løp på Edvard Munch vgs.

Du får spesialtilpasset timeplan med fellesfag og praktiske programfag fordelt over tre år. Du lærer å starte egen bedrift i entreprenørskapsfaget i Vg2. Etter fullførte tre år har du fått studiekompetanse og kan fortsette på høyere studier, eller du kan velge å gå ut i lære og ta svennebrev.

Generell studiekompetanse: Ja

Hvem kan søke?

Disse tilbudene er forbeholdt elever som har opplæringsrett i Oslo.

Søknadsinformasjon:

Søknadsfrist er 1. mars, søknad sendes digitalt gjennom vigo.no.

Du finner tilbudet for trearbeid på Vigo under Håndverk, design og produktutvikling med trearbeid, studiekompetanse, 3-årig ved Edvard Munch videregående skole. Søknadskode tre: DTDTH1N-TA (etter grunnkode: DTDTH1---)

Du finner tilbudet for tekstil på Vigo under Håndverk, design og produktutvikling med søm- og tekstilhåndverk, studiekompetanse, 3-årig ved Edvard Munch videregående skole.  Søknadskode tekstil: DTDTH1N-ST (etter grunnkode: DTDTH1---)

Du finner tilbudet for gull- og sølvsmedhåndverk på Vigo under Håndverk, design og produktutvikling med gull-og sølvsmedhåndverk, 3-årig ved Edvard Munch videregående skole. Søknadskode gull- og sølvsmed: DTDTH1N-GS (etter grunnkode: DTDTH1---)

Inntaket skjer etter ordinær poengkonkurranse.

Se flere videoer om og fra skolen på skolens YouTube-kanal.

Les mer om fagtilbudet under Håndverk, design og produktutvikling på Vilbli.no.

Kontakt:

Avdelingsleder Håndverk, design og produktutvikling, Kamilla Bulie
Epost: kamilla.bulie@ude.oslo.kommune.no

Foto: Peter D. Hypher, Irene Bakke og Håvard Tryti. Video: Håvard Tryti.

Gull- og sølvsmed

Tekstil

Tre

Hva lærer du på tekstil?

Hva lærer du på trearbeid?

Gull teknikker