Tekstil, Tre og Gull - studiekompetanse

Gullsmed

Hvorfor velge tekstil?

Dette er et unikt og skreddersydd utdanningstilbud hvis du drømmer om å utdanne deg innenfor mote, klær og kostyme. Forkunnskaper er ikke nødvendig, men det er viktig at du liker å sy, strikke og tegne.

Hvorfor velge gull- og sølvsmedhåndverk?

Dette er et spennende og spesialdesignet tilbud for deg som har lyst til å lære å lage gjenstander i edelt metall. Du vil lage smykker og andre gjenstander i ulike metaller i et moderne gullsmedverksted. Du vil lære ulike håndverksteknikker og moderne fremstillingsmetoder som 3D-design, 3D-print og støp.

Hvorfor velge trearbeid?

Dette er det rette tilbudet for deg som vil lære å designe og lage egne møbler og andre trearbeidsprodukter ved hjelp av ulike teknikker, verktøy og maskiner.

Hvordan er undervisningen lagt opp?

Fra høsten 2020 disse tre utdanningsprogrammene til studieforberedende løp.

Du får spesialtilpasset timeplan med fellesfag og praktiske programfag fordelt over tre år. Du lærer å starte egen bedrift i entreprenørskapsfaget i Vg2. Etter fullførte tre år har du fått studiekompetanse og kan fortsette på høyere studier, eller du kan velge å gå ut i lære og ta svennebrev.

Generell studiekompetanse: Ja

Hvem kan søke?

Disse tilbudene er forbeholdt elever som har opplæringsrett i Oslo.

Søknadsinformasjon:

Søknadsfrist er 1. mars, søknad sendes digitalt gjennom vigo.no.

Du finner tilbudet for trearbeid på Vigo under Håndverk, design og produktutvikling med trearbeid, studiekompetanse, 3-årig ved Edvard Munch videregående skole. Søknadskode tre: DTDTH1N-TA (etter grunnkode: DTDTH1---)

Du finner tilbudet for tekstil på Vigo under Håndverk, design og produktutvikling med søm- og tekstilhåndverk, studiekompetanse, 3-årig ved Edvard Munch videregående skole.  Søknadskode tekstil: DTDTH1N-ST (etter grunnkode: DTDTH1---)

Du finner tilbudet for gull- og sølvsmedhåndverk på Vigo under Håndverk, design og produktutvikling med gull-og sølvsmedhåndverk, 3-årig ved Edvard Munch videregående skole. Søknadskode gull- og sølvsmed: DTDTH1N-GS (etter grunnkode: DTDTH1---)

Inntaket skjer etter ordinær poengkonkurranse.

Kontakt:

Kamilla Bulie
Epost: kamilla.bulie@ude.oslo.kommune.no
Mobil: 909 98 455

Foto: Peter D. Hypher og Irene Bakke. Video: Vilde Bang (tekstil) og Håvard Tryti (tre og gull).

Tekstil

Tre