Hovedseksjon

Gull- og sølvsmed, tekstil og tre - med studiekompetanse

Tre

Hvorfor velge søm og tekstilhåndverk?

Dette er et unikt og skreddersydd utdanningstilbud hvis du drømmer om å utdanne deg innenfor mote, klær og kostyme. Forkunnskaper er ikke nødvendig, men det er en fordel med gode finmotoriske ferdigheter og at du liker å sy, strikke og tegne. Programfagene har fokus på søm og konstruksjon av klær og kostymer, designprosesser, fagtegning, strikking, bruk av digitale verktøy og andre teknikker. 

Hvorfor velge gull- og sølvsmedhåndverk?

Dette er et spennende og spesialdesignet tilbud for deg som har lyst til å lære å lage gjenstander i edelt metall. Du vil lage smykker og andre gjenstander i ulike metaller i et moderne gullsmedverksted. Undervisningen i programfag foregår i verksteder hvor du jobber med ulike håndverksteknikker, verktøy, maskiner og får utforske moderne fremstillingsmetoder som 3D-design, 3D-print og støp. 

Hvorfor velge trearbeid?

Dette er det rette tilbudet for deg som ønsker å jobbe kreativt med varierte og vakre materialer. Du lærer det praktiske arbeidet med å produsere avanserte produkter i tre og andre materialer ved hjelp av ulike teknikker, verktøy og maskiner. Undervisningen i programfagene foregår i godt utstyrte verksteder hvor du også har tilgang til ny og spennende teknologi.

Hva kreves av forkunnskaper og hvordan er undervisningen lagt opp?

Forkunnskaper er ikke nødvendig, men det er en fordel med gode finmotoriske ferdigheter. Dette er fagområder med lange prosesser hvor utholdenhet og evne til å holde konsentrasjonen over tid er viktig. 

Du får spesialtilpasset timeplan med fellesfag og praktiske programfag fordelt over tre år. Du lærer å starte egen bedrift i entreprenørskapsfaget i Vg2. Etter fullførte tre år har du fått studiekompetanse og kan fortsette på høyere studier, eller du kan velge å gå ut i lære og ta svennebrev.

Se flere videoer om og fra skolen på skolens YouTube-kanal.

Les mer om fagtilbudet under Håndverk, design og produktutvikling på Vilbli.no.

 

Avdelingsleder Tilrettelagt og Håndverk, design og produktutvikling
Cathrine Sveaas Huglen
941 63 240


Foto: Peter D. Hypher, Irene Bakke og Håvard Tryti.
Video: Håvard Tryti (Hvorfor velge..) og elever på HDP.

Hvorfor velge HDP - tekstil, tre eller gull?

 

Hva lærer du på HDP?