Digital hjemmeskole videreføres etter påske

Digital Undervisning

Hilsen fra rektor:

Jeg håper dere har hatt rolige dager sammen og nytt noen dager med frisk luft og solskinn. Jeg vil gjerne få ønske dere velkommen til de siste månedene i dette skoleåret. Det har vært et spesielt skoleår, og vi håper at vi skal klare å åpne opp for litt mer sosiale aktiviteter mot slutten av skoleåret. 

Som jeg skrev før påske, har byrådet bestemt at første uke etter påske skal være digital hjemmeskole. I utgangspunktet er vi forberedt på rødt nivå i uke 15, dvs. at dere følger vanlig timeplan, men er inndelt i grønn og blå gruppe. VI kommer ut med ny informasjon så snart vi har den. 

Vi vet at det er utfordrende å følge med på digital skole, og dersom du/dere opplever at det er vanskelig å klare skolearbeidet nå, ta kontakt med kontaktlæreren, så vil vi prøve å tilrettelegge bedre innenfor de rammene vi har.  

Timeplanene denne uken er som vanlig – hold kontakt med lærerne på Teams! 

Hold ut kjære dere – ha en fin uke! 

Hilsen Ellen Lysne, rektor

---------------------------------------------------------------------------------

Hjemmeskole gjennomføres i tråd med de nye smittevernreglene for Oslo kommune. Rådgivere, skolehelsetjenesten, ansatte og ledelse er alle tilgjengelige. For kontaktinformasjon, se hjemmesiden.

--------------------------------------------------------------------------------

Musikk- og kontaktlærer Andreas Berg laget i vinter disse fine rådene til hvordan hjemmeskole kan bli best mulig. Rådene er fremdeles gode!


5 tips til hjemmeskole 

1. Driv med noe du brenner for - hver dag

Det er helt sikkert noe i livet ditt som du elsker å holde på med. Det kan være tegning, musikk, trening, programmering, gaming, strikking, tegneserier, filmskaping, bygging av ting og modeller - hva som helst. Driv med det - hver dag. Lek og ha det moro! Det er lett å glemme når vi er i den situasjonen vi er nå. Bruk tiden, og øv deg mer på det du brenner for. 

2. Jobb i korte intervaller

Forrige gang skolen stengte ned, kjøpte jeg meg et timeglass som teller ned 25 minutter. Når jeg skal jobbe med en oppgave eller øve på noe spesifikt, så tenner jeg et stearinlys, snur det timeglasset og holder på uavbrutt i 25 minutter. Etter 25 minutter, tar jeg en kort pause før jeg begynner på’n igjen. Har jeg mange oppgaver, så setter jeg av 25 minutter til hver oppgave. På den måten får jeg jobbet litt med oppgavene hver dag. Da virker ikke oppgavene så store, og jeg får faktisk gjort veldig mye på kort tid. En forutsetning her er at jeg har skrudd av alle varsler på telefoner og datamaskiner. Når jeg jobber, så er jeg opptatt. Husk å blåse ut lyset når du er ferdig!

3. Hold på rutinene dine

Det er innmari lett å sove lenge. Men det er ikke så lurt. Legg deg og stå opp til vanlig tid. Spis det du pleier. Og selv om undervisningen er på Teams, stå opp av senga, ta en dusj og få på deg normale klær. Det gjør noe med din egen psyke. Dersom dere er mange hjemme, så avtal med de hjemme når det er greit at du øver eller arbeider med skolearbeid.

4. Finn deg en god bok, og les i den hver dag

Hvert eneste år tenker jeg at dette blir året der jeg endelig skal komme meg gjennom Ulysses av James Joyce. Det har ennå ikke skjedd, men jeg har lest mye annet i år. Avtal gjerne med en venn, så kan dere lese samme boka - så har dere enda mer å snakke om. I tillegg til Ulysses står «Gul Bok» av Zeshan Shakar på lista mi, fordi jeg likte «Tante Ulrikkes vei» så godt. Hvilken bok står øverst på lista di?

5. Men viktigst av alt - kom deg litt ut hver eneste dag - minst 30 minutter

Selv liker jeg å gå i skogen. Jeg var i skogen hele dagen på søndag. Brente bål, kokte kaffe og laget mat. Når jeg går i skogen, har jeg ikke på musikk eller lydbok. Jeg bare går og tenker. Det anbefales. Tren gjerne, løp, situps alt det der - men gå ut. Det er viktigere enn noe annet.