Les om vårt fagtilbud og se på elevvideoer!

Åpen Dag 2020

Edvard Munch vgs holder til i det som var Kunst- og håndverksskolens tidligere lokaler, midt i sentrum. Den vakre bygningen gir en god ramme for undervisningen – den er prangende og flott, men også koselig og lun. Skolen tilbyr programområdene studiespesialisering, kunst design og arkitektur, håndverk, design og produktutvikling (tre, tekstil og gullsmed), musikk og dans. På nyåpnede Studio E i Fredensborgveien, et steinkast unna skolen, tilbyr vi også de yrkesfaglige programområdene blomst, frisør og interiør- og eksponeringsdesign. Elevmiljøet er fargerikt og spennende – og lærerne er engasjerte og kreative. 

Skolen har ca 1130  elever og 150 lærere og ligger i Ullevålsveien 5. Du finner kontaktinformasjon til skolens ledelse og avdelinger og informasjon og hvordan du finner skolen i praksis under kontakt oss

Nedenfor kan du lese kort hva skolen tilbyr på de ulike programområdene. Les mer under menyvalget Fagtilbud.

Se også vår bildekavalkade fra Åpen dag øverst i kolonnen til høyre. På Åpen dag 2020 hadde vi aktiviteter i hele skolebygget. Teaterensemble. Språkmarked. Bølger med seigmenn. Industrirobot i aksjon. Selvkjørende legobiler. Fotostudio. Makerspace. Åpen undervisning i musikk og dans. Komponering og elektronisk musikk. Modellbygging. Åpne verksteder på gullsmed, blomster og trearbeid. Og mye mer ...

Studiespesialisering

Studiespesialisering har et bredt tilbud av programfag innen realfag, språk, samfunnsfag og økonomi. Elevene på studiespesialisering deltar også i aktiviteter der de jobber sammen med elever fra de andre utdanningsprogrammene. De framhever det positive ved å være en del av det mangfoldige miljøet på skolen. Munchtid er også et populært tilbud på studiespesialisering; et frivillig veiledningstilbud med lærere til stede - som gir mulighet for avspasering. Skolen har også utvekslingsprogram og studieturer innenfor ulike programfag. På realfag satser vi på teknologi med fokus på programmering og robotteknologi – og har også åpnet et helt nytt skaperverksted med mye spennende utstyr. Les mer.

Musikk

Musikk passer både for deg som satser mot videre musikkstudier og for deg som ønsker generell studiekompetanse samtidig som du får utvikle musikkinteressen din. Skolen har et bredt musikktilbud, samtidig som elevene har mulighet til å fordype seg i andre fag. Gjennom samspill og individuell undervisning får du mulighet til å nå et høyt nivå på ditt hovedinstrument. Skolen samarbeider med profesjonelle orkestre og har eget talentprogram i improvisasjon og talentprogram i klassisk musikk med Barratt Due musikkinstitutt. Du kan også velge live elektronikk/laptop som hovedinstrument – og musikkteknologi som programfag på Vg3. Les mer.

Dans

Skolen har to dansetilbud – en landsdekkende linje for scenisk dans og et unikt tilbud i streetdance som er forbeholdt søkere fra Oslo. Elevene får individuell oppfølging og tilbud om coaching. Skolen deltar også i spennende prosjekter med eksterne aktører og har eget dansekompani. Ved å velge dans får du fordype deg i dans gjennom tre år samtidig som du legger grunnlag for å studere videre ved en høgskole eller et universitet etter videregående opplæring. Vårt mål er å gi hver elev mulighet til å utvikle seg maksimalt. Vi er samtidig opptatt av at høyt læringstrykk og ambisjoner ikke skal stå i veien for et trygt og støttende læringsmiljø. Les mer.

Kunst, design og arkitektur

Kunst, design og arkitektur arbeider med idéutvikling ved hjelp av digitale verktøy og tradisjonelle teknikker. I tillegg til de felles programfagene design og arkitektur og kunst og visuelle virkemidler, kan elevene velge andre programfag fra kunst, design og arkitektur eller andre programområder. Samarbeidsprosjekter med eksterne aktører vektlegges og det gis mulighet for fordypning som forberedelse til høyere studier. Skolens skaperverksted, grafiske presse og fotostudio brukes også flittig av elevene på KDA. Les mer.

Håndverk, design og produktutvikling  - tekstil, tre og gull med studiekompetanse

Fra høsten 2020 blir utdanningsprogrammene tekstil, tre og gull  til studieforberedende løp. På disse programområdene får du jobbe med kreative prosesser og får kompetanse på arbeidsprosesser fra idé til ferdig produkt. Du får spesialtilpasset timeplan med fellesfag og praktiske programfag fordelt over tre år. Du lærer å starte egen bedrift i entreprenørskapsfaget. Etter fullførte tre år har du fått studiekompetanse og kan fortsette på høyere studier, eller du kan velge å gå ut i lære og ta svennebrev. Les mer.

Frisør, blomst og interiør- og eksponeringsdesign (yrkesfag)

Fra høsten 2020 er disse yrkesfaglige utdanningsprogrammene samlet i stilige og nyoppussede Studio E i Fredensborgveien. De består av 2 år skole og 2 år læretid. Som elev jobber du med produktutvikling fra idé til ferdig produkt, og i hele prosessen har vi fokus på å tenke nytt og utvikle skaperevnen. Du får være med på etablering av ungdomsbedrifter og arbeid med entreprenørskap. Du jobber med ulike materialer, redskaper, teknikker og digitale verktøy. Du får mye verkstedtid hver uke hvor du fordyper deg i enten frisørfaget, blomsterdekoratørfaget eller interiør-, profilering- og utstillingsdesignfaget. Les mer.

Foto: Peter D. Hypher

 

Les mer og se flere bilder fra de ulike programområdene på Edvard Munch VGS

Elevvideoene