Vil du bli bedre kjent med Edvard Munch vgs?

Åpen dag 2019

Edvard Munch vgs holder til i det som var Kunst- og håndverksskolens tidligere lokaler, midt i sentrum. Den vakre bygningen gir en god ramme for undervisningen – den er prangende og flott, men også koselig og lun. Skolen tilbyr programområdene studiespesialisering, kunst design og arkitektur, design og håndverk, musikk og dans. Elevmiljøet er fargerikt og spennende – og lærerne er engasjerte og kreative. 

Skolen har ca 1080 elever og 150 lærere og ligger i Ullevålsveien 5. Du finner kontaktinformasjon til skolens ledelse og avdelinger og informasjon og hvordan du finner skolen i praksis under kontakt oss

Nedenfor kan du lese kort hva skolen tilbyr på de ulike programområdene. Les mer under menyvalget Fagtilbud.

Se også vår bildekavalkade fra Åpen dag øverst i kolonnen til høyre. På Åpen dag 2020 blir det  aktiviteter på hele huset: Teaterensemble. Språkmarked. Bølger med seigmenn. Industrirobot i aksjon. Selvkjørende legobiler. Fotostudio. Makerspace. Åpen undervisning i musikk og dans. Komponering og elektronisk musikk. Modellbygging. Åpne verksteder på gullsmed, blomster og trearbeid. Og mye mer ...

Studiespesialisering

Studiespesialisering har et bredt tilbud av programfag innen realfag, språk, samfunnsfag og økonomi. Elevene på studiespesialisering deltar også i aktiviteter der de jobber sammen med elever fra de andre utdanningsprogrammene. De framhever det positive ved å være en del av det kreative miljøet på skolen. Munchtid er også et populært tilbud på studiespesialisering; et frivillig veiledningstilbud med lærere til stede - som gir mulighet for avspasering. Skolen har også utvekslingsprogram og studieturer innenfor ulike programfag. På realfag satser vi på teknologi med fokus på programmering og robotteknologi – og har også åpnet et helt nytt Makerspace med mye spennende utstyr. Les mer.

Musikk

Musikklinja passer både for deg som satser mot videre musikkstudier og for deg som ønsker generell studiekompetanse samtidig som du får utvikle musikkinteressen din. Skolen har et bredt musikktilbud, samtidig som elevene har mulighet til å fordype seg i andre fag. Gjennom samspill og individuell undervisning får du mulighet til å nå et høyt nivå på ditt hovedinstrument. Skolen samarbeider med profesjonelle orkestre og har eget talentprogram i improvisasjon og talentprogram i klassisk musikk med Barratt Due musikkinstitutt. Du kan også velge live elektronikk/laptop som hovedinstrument – og musikkteknologi som programfag på Vg3. Les mer.

Dans

Skolen har to dansetilbud – en landsdekkende linje for scenisk dans og et unikt tilbud i streetdance som er forbeholdt søkere fra Oslo. Elevene får individuell oppfølging og tilbud om coaching. Skolen deltar også i spennende prosjekter med eksterne aktører og har eget dansekompani. Ved å velge danselinja får du fordype deg i dans gjennom tre år samtidig som du legger grunnlag for å studere videre ved en høgskole eller et universitet etter videregående opplæring. Vårt mål er å gi hver elev mulighet til å utvikle seg maksimalt. Vi er samtidig opptatt av at høyt læringstrykk og ambisjoner ikke skal stå i veien for et trygt og støttende læringsmiljø. Les mer.

Kunst, design og arkitektur

Kunst, design og arkitektur arbeider med idéutvikling ved hjelp av digitale verktøy og tradisjonelle teknikker. I tillegg til de felles programfagene design og arkitektur og kunst og visuelle virkemidler, kan elevene velge andre programfag fra Kunst, design og arkitektur eller andre programområder. Samarbeidsprosjekter med eksterne aktører vektlegges og det gis mulighet for fordypning som forberedelse til høyere studier. Skolens Makerspace, grafiske presse og fotostudio brukes også flittig av elevene på KDA. Les mer.

Tekstil, tre og gull - med studiekompetanse

Fra høsten 2020 blir disse tre utdanningsprogrammene til studieforberedende løp. På disse utdanningsprogrammene får du jobbe med kreative prosesser og får kompetanse på arbeidsprosesser fra idé til ferdig produkt. Du får spesialtilpasset timeplan med fellesfag og praktiske programfag fordelt over tre år. Du lærer å starte egen bedrift i entreprenørskapsfaget. Etter fullførte tre år har du fått studiekompetanse og kan fortsette på høyere studier, eller du kan velge å gå ut i lære og ta svennebrev. Les mer.

Frisør, blomst og interiør- og eksponeringsdesign (yrkesfag)

Dette er yrkesfaglige utdanningsprogram som består av 2 år skole og 2 år læretid. Som elev jobber du med produktutvikling fra idé til ferdig produkt, og i hele prosessen har vi fokus på å tenke nytt og utvikle skaperevnen. Du får være med på etablering av ungdomsbedrifter og arbeid med entreprenørskap. Du jobber med ulike materialer, redskaper, teknikker og digitale verktøy. Du får mye verkstedtid hver uke hvor du fordyper deg i enten frisørfaget, blomsterdekoratørfaget eller interiør-, profilering- og utstillingsdesignfaget. Les mer.

Tekstil, Tre og Gull - yrkesfag (NB! utgår i 2021)

For de som har påbegynt et løp med 2 år skole og 2 år læretid, tilbyr Edvard Munch videregående skole Vg2-løp i utdanningsprogrammene Blomst, Trearbeid og Gullsmedhåndverk skoleåret 2020-2021. Også i disse løpene får du jobbe med kreative prosesser og får kompetanse på arbeidsprosesser fra idé til ferdig produkt. Du får være med på etablering av ungdomsbedrifter og arbeid med entreprenørskap. Du jobber med ulike materialer, redskaper, teknikker og digitale verktøy. Du får mye verkstedtid hver uke hvor du fordyper deg i det utdanningsprogrammet du har valgt. Les mer.

Foto: Peter D. Hypher