Frisør, Blomst, Interiør - yrkesfag

Frisør, Blomst, Interiør - yrkesfag

Er du interessert i FRISØR, BLOMSTERDEKORATØR eller INTERIØR, PROFILERING OG UTSTILLING (FBI)?

I august 2020 samler vi alle tre fagene i et nytt og moderne senter i Fredensborgveien 24Q. I senteret er alt lagt til rette for at du kan jobbe kreativt, utforskende og framtidsrettet.

Utgangspunktet for opplæringen er kundens ønsker og markedets behov. Som elev jobber du med produktutvikling fra idé til ferdig produkt, og i hele prosessen har vi fokus på å tenke nytt og utvikle skaperevnen. 

Hvorfor velge FBI?

På Vg1 jobber du med ulike materialer, redskaper, teknikker og digitale verktøy. Du har 12 timer verkstedtid hver uke hvor du fordyper deg i enten frisørfaget, blomsterdekoratørfaget eller interiør-, profilering- og utstillingsdesignfaget.

Frisørfaget er for deg som liker å jobbe med hår, sminke og maske. Du lærer om moter og trender og trenes i både tradisjonelle og moderne teknikker.

Blomsterdekoratørfaget er for deg som ønsker å jobbe med blomster og botaniske materialer. Du lærer om blomsterdesign og jobber med både tradisjonelle og moderne teknikker.

Interiør-, profilering- og utstillingsdesignfaget er for deg som liker å jobbe med interiør, utstilling, profilering, trender og markedsføring. Du lærer om idéutvikling, tegning, modellbygging, digital programvare, skilt og reklame.

Fag/-svenneprøve eller studiekompetanse?

Vi har ulike modeller:

  • Frisør-, blomsterdekoratør- og profileringsdesignfaget tilbyr to år på skole og to år i lære. Læretiden avsluttes med fag/-svenneprøve.
  • Etter Vg2 frisør, blomsterdekoratør eller interiør- og utstillingsdesign kan du velge Vg3 Påbygg og få studiekompetanse.
  • Etter Vg2 Interiør- og utstillingsdesign kan du velge Vg3 Interiør eller Vg3 Utstillingsdesign som ved fullført studium gir yrkestittelen interiørkonsulent eller utstillingsdesigner.
  • Etter fullført Vg3 Interiør eller Vg3 Utstillingsdesign har du mulighet til et 4. påbyggingsår som vil gi deg studiekompetanse.

Hva kan du bli / videre utdanning?

  • blomsterdekoratør
  • frisør
  • interiørkonsulent
  • utstillings- eller profileringsdesigner
  • maskør- og parykkmaker

Se Vilbli.no

Hvem kan søke?
Søkere med bostedsadresse i Oslo- og de som bor i fylker som ikke tilbyr FBI-fagene.

Søknadsfrist: 1. mars. Søknad sendes digitalt på vigo.no

Kontakt:

Kamilla Bulie
Epost: kamilla.bulie@ude.oslo.kommune.no
Mobil: 909 98 455